Hinnasto

PVC polyvinyylikloridilevy

PVC polyvinyylikloridilevy on monikäyttöinen materiaali, jota käytetään laajasti erilaisissa sovelluksissa. PVC-levyn ominaisuudet tekevät siitä houkuttelevan valinnan monille aloille, kuten rakentamiseen, sisustamiseen ja teollisuuteen. Sen kestävyys, helppo työstettävyys ja säänkestävyys ovat vain muutamia esimerkkejä sen eduista.

Ominaisuudet

Polyvinyylikloridi eli PVC on yleisesti käytetty muovimateriaali, joka tunnetaan monista ominaisuuksistaan.

PVC-levy omaa hyvät mekaaniset lujuusominaisuudet, ja se säilyttää muotonsa erittäin hyvin. Se on helppotyöstöinen sekä alhaisia lämpötiloja lukuun ottamatta myös iskunkestävä. Hyvän säänkeston takaa vankka kemiallinen kestävyys sekä hyvin pieni veden imeytyminen. PVC:n sähköneristyskyky on hyvä, mutta dielektrisyyshäviö on suuri. PVC on itsestään sammuva.

Normaalisti PVC:tä ei saa käyttää yli 60°C:ssa, kuormitettuna maksimikäyttölämpötila on n. 45°C antistaattisille PVC-materiaaleille.
PVC:tä voidaan hitsata kaikilla yleisimmillä hitsausmenetelmillä. Kuumailmahitsausta käytetään kovan PVC:n hitsaukseen, ja suuritaajuushitsausta käytetään erikoiskohteissa.

PVC:tä liimattaessa pinnat on puhdistettava hiekkapaperilla tai metyleenikloridilla. Menetelmistä voidaan hyödyntää mm. liuotinliimausta, polyuretaaniliimausta, sekä kaksikomponenttiepoksiliimausta. Työstö-, hitsaus- ja liimausenetelmät soveltuvat myös antistaattiselle PVC:lle.

Levyn ominaispaino on 1,45 g/cm3 ja paloluokka B1.

Käyttökohteet

PVC-putkia käytetään laajasti vesihuollossa, viemäröinnissä ja erilaisissa putkistosovelluksissa. Sitä voidaan hyödyntää myös rakennusmateriaaleissa, kuten ikkuna- ja ovikehyksissä, lattiamateriaaleissa ja kattorakenteissa. PVC-eristeisiä kaapeleita käytetään laajasti sähköasennuksissa. Materiaali soveltuu myös kalusteisiin ja mainosmateriaaliksi, kuten kyltteihin ja julisteisiin. Muita käyttökohteita ovat esim. kemikaalialtaat sekä piirilevyteollisuus.

PVC polyvinyylikloridilevyn edut

PVC polyvinyylikloridilevyllä on useita etuja, jotka tekevät siitä houkuttelevan valinnan monille aloille. Yksi sen suurimmista eduista on sen kestävyys erilaisissa olosuhteissa. Se kestää hyvin kosteutta, UV-säteilyä ja kemikaaleja, mikä tekee siitä pitkäikäisen materiaalin.

Toinen merkittävä etu on PVC-levyn helppo työstettävyys. Sitä voidaan leikata, taivuttaa ja muotoilla helposti eri tarpeisiin sopivaksi ilman että sen laatu heikkenee. Tämän ansiosta se soveltuu monenlaisiin projekteihin ja käyttötarkoituksiin.

Lisäksi PVC-levyillä on hyvä palonkestoisuusominaisuus, mikä tekee niistä turvallisen valinnan esimerkiksi rakennusten sisustamiseen.

Työstöohjeet

PVC voidaan leikata tavallisilla sahoilla, pyörösahoilla tai erityisillä muovileikkureilla. Poratessa voidaan käyttää normaaleja poranteriä. Liimaukseen tulee käyttää PVC:lle tarkoitettua liimaa. PVC:tä voidaan maalata, mutta on tärkeää käyttää PVC:lle sopivaa maalia ja pohjustetta.

Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä
Etunimi
Sukunimi