Hinnasto

Ominaisuudet

Polykarbonaatti on termoplastinen polymeeri, jonka ominaispaino 1,20. Ominaisuuksiltaan se on vahva ja kevyt muovimateriaali, jolla on monipuolisia käyttökohteita eri teollisuudenaloilla

Polykarbonaattimuovin merkittävin ominaisuus on sen iskunkestävyys ja sen helppo työstö, sillä sitä voidaan taivuttaa särmäyksellä lämmittämättä. Polykarbonaattilevyt soveltuvatkin ominaisuuksiensa vuoksi erinomaisesti suojalasituksiin. Levyä voidaan työstää helposti sahaamalla ja poraamalla ilman, että se vaurioituu. Polykarbonaattilevyjä on saatavana myös kovapinnoitettuna, jolloin sen kestää tuulilasinpyyhkijöitä.

Polykarbonaatti on palamaton ja täyttää usein tiukat palonkestovaatimukset. Tämän lisäksi PC omaa hyvän kemiallisen kestokyvyn monille liuottimille ja kemikaaleille.

Käyttökohteet

Polykarbonaattilevyn käyttökohteita ovat mm. metsäkoneen tuulilasit, vene- ja turvalasitukset sekä suojalasit ja -naamarit. Kovapintaisen polykarbonaattilevyn käyttökohteita ovat puolestaan esimerkiksi traktorit, puimurit, kaivinkoneet ja veneet. Polykarbonaattia voidaan hyödyntää myös rakennusmateriaalina rakennusten valaistusratkaisuissa, kuten kattopaneeleissa ja ikkunoissa.

Työstöohjeet

Polykarbonaattia voidaan sahata tavanomaisilla sahoilla, kuten pyörösahoilla tai käsisahoilla. Reikiä poratessa voidaan käyttää normaalia poraa. Polykarbonaattia voidaan tarvittaessa myös liimata erityisillä muoviliimoilla.

Polykarbonaatti ei yleensä ole hyvä maalausmateriaali, mutta se on saatavana monissa väreissä valmiiksi värjättynä.