Hinnasto

Ominaisuudet

HIPS (High Impact Polystyrene) on jämäkkä ja iskunkestävä polystyreeni, joka tunnetaan monista hyödyllisistä ominaisuuksistaan.

Ominaisuuksiltaan HIPS on erinomainen lämpömuovattava muovi. HIPS levy takaa ominaisuuksiensa ansiosta tulostettaessa ja teipattaessa sileän ja viimeistellyn lopputuloksen. Sitä on helppo leikata, porata, taivuttaa ja muotoilla, mikä tekee siitä monipuolisen materiaalin moniin erilaisiin projekteihin. HIPS on edullinen materiaali, mikä tekee siitä taloudellisen vaihtoehdon monissa sovelluksissa.

Materiaalina HIPS-levyä ei suositella ulkokäyttöön, sillä UV-säteily, korkeat lämpötilat sekä voimakkaat kemikaalit hapertavat sitä.

Käyttökohteet

HIPS polystyreenilevy soveltuu monipuolisesti sisäkäyttöön esimerkiksi mainoslevyksi, julisteisiin ja näyttelyrakenteisiin. Iskunkestävyytensä vuoksi sitä käytetään myös pakkauksissa, koteloinnissa ja muissa kuljetusmateriaaleissa. Materiaali on oivallinen valinta moniin kuluttajatuotteisiin, kuten koteloihin, laatikoihin ja näyttelytelineisiin. HIPS on hyvä valinta myös prototyyppien ja mallien valmistuksessa, koska se on helppo työstää ja edullinen.

Työstöohjeet

HIPS voidaan leikata tavallisilla puusahoilla, pyörösahoilla tai erityisillä muovileikkureilla. Reikiä poratessa voi käyttää normaalia poraa. HIPS voidaan kiinnittää ruuveilla, muttereilla tai liimaamalla tarpeen mukaan. Materiaalia voidaan myös maalata.