lämpömuovattu tuulilasi www.muovicenter.com

Tyhjiömuovaus

Tyhjiömuovaus on suosittu ja tehokas menetelmä erilaisten muovituotteiden valmistuksessa. Tämä tekniikka mahdollistaa monimutkaisten muotojen ja yksityiskohtien luomisen nopeasti ja kustannustehokkaasti, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan monille teollisuudenaloille, kuten pakkauksissa, leluissa, lääketieteellisissä laitteissa ja autoteollisuudessa.

Prosessin kuvaus

Lämpö ja muovaus

Tyhjiömuovausprosessi alkaa muovilevyn kuumentamisella määrättyyn lämpötilaan, jolloin materiaali muuttuu joustavaksi ja muovattavaksi. Tämä kuumennettu levy puhalletaan kuplaksi, ja samanaikaisesti koneen muottipöytä nostetaan ylös. Seuraavaksi ilma imetään pois kuplan ja muotin välistä, jolloin kupla painautuu tiukasti muotin muotoon. Kun muovi on muotoutunut halutun muodon mukaiseksi, se jäähdytetään puhallusilmalla, minkä jälkeen muottipöytä lasketaan alas ja valmis aihio irrotetaan muotista.

Jälkikäsittely

Tyhjiömuovausprosessin jälkeen aihiot avataan ja viimeistellään hyödyntäen robottien ja CNC-tekniikan tarjoamaa tarkkuutta ja tehokkuutta. Tämä jälkikäsittelyvaihe takaa, että lopputuotteet täyttävät tarkat mitat ja laatuvaatimukset.

Tyhjiömuovauksen hyödyt

Tyhjiömuovaus on nopea ja tehokas valmistusmenetelmä, joka mahdollistaa materiaalihävikin pienentämisen ja tuotantokustannusten vähentämisen. Tämä menetelmä soveltuu erityisen hyvin suurten tuotantomäärien valmistukseen, mutta se on myös joustava pienempien erien ja prototyyppien valmistuksessa.

Materiaalivalikoima

Tyhjiömuovausmenetelmässä voidaan käyttää laajaa valikoimaa muoveja, jotka tarjoavat erilaisia ominaisuuksia ja soveltuvuuksia eri käyttötarkoituksiin. Tyypillisiä tyhjiömuovattavia muoveja ovat:

 • HIPS (Polystyreeni)
 • ABS (Akrilonitriilibutadieenistyreeni)
 • PETG (Glykolilla modifioitu polyetyleenitereftalaatti)
 • Akryyli
 • Polykarbonaatti
 • PE (Polyeteeni)
 • PVC (Polyvinyylikloridi)

Näiden materiaalien käyttö mahdollistaa tuotteiden ominaisuuksien räätälöinnin tarkasti tarpeiden mukaan, olipa kyseessä sitten kestävyys, joustavuus, läpinäkyvyys tai kemiallinen kestävyys.

Sovelluskohteet

Tarjoamme tyhjiömuovauspalveluja monenlaisten tuotteiden valmistukseen. Esimerkkejä tyhjiömuovatuista tuotteista ovat:

 • Keittiökalusteiden osat
 • Koneiden suojat ja sisustan osat
 • GN-altaat
 • Elektroniikan suojakotelot
 • Valaisinsuojat
 • Tuuliohjaimet

Näiden tuotteiden valmistuksessa voidaan hyödyntää tyhjiömuovauksen tarkkuutta ja monipuolisuutta, mikä mahdollistaa monimutkaisten ja laadukkaiden osien tuotannon.

Yksilölliset painatukset

Tyhjiömuovattuihin kappaleisiin voidaan sisällyttää neliväritulosteita, kuten häivytyksiä ja kuvia, mikä parantaa tuotteiden visuaalista ilmettä ja brändin tunnistettavuutta. Tämä mahdollistaa näyttävien ja yksilöllisten tuotteiden valmistuksen, jotka erottuvat edukseen markkinoilla.

Muottien valmistus

Valmistamme muotit tyhjiömuovauskappaleisiin omassa tuotannossamme käyttäen erilaisia materiaaleja, kuten puuta, alumiinia, cibatoolia, sikablockia, kivivaluaineita ja komposiittimateriaaleja. Tämä mahdollistaa muottien tarkan räätälöinnin ja optimoinnin, mikä varmistaa, että lopputuotteet täyttävät kaikki laatuvaatimukset ja ovat tarkasti halutun mukaisia.

Pyydä tarjous tai kysy lisää tyhjiömuovauksesta!

Ota yhteyttä
Etunimi
Sukunimi