Hinnasto

Ominaisuudet

Alumiinikomposiitti on materiaali, joka koostuu alumiinilevystä ja usein polyeteeniytimen tai muun ytimen välissä. Tämä yhdistelmä antaa sille useita hyödyllisiä ominaisuuksia.

Alumiinikomposiitti on monikäyttöinen ja kestävä muovimateriaali. Levyn sisärakenteen ansiosta se on erittäin kestävä mutta samalla myös erittäin kevyt. Kahden materiaalin kerros edesauttaa levyn iskunkestävyyttä, jonka vuoksi sitä on helppo taivuttaa ja työstää. Alumiinikomposiitti toimii myös lämpö- ja äänieristeenä – materiaali on yleensä palamaton tai rajoitetusti palava, mikä tekee siitä turvallisen vaihtoehdon kyseisiin käyttökohteisiin.

Alumiinikomposiitti on helppo pitää puhtaana ja vaatii vähän huoltoa. Levyt ovat kaiken lisäksi kierrätyskelpoisia, mikä vähentää ympäristön kokemaa rasitusta.

Käyttökohteet

Alumiinikomposiittipaneeleja käytetään laajasti rakennusten julkisivuissa sekä erilaisissa mainoskylteissä niiden keveyden, kestävyyden ja ulkonäön vuoksi. Materiaalia on mahdollista hyödyntää myös sisätilojen suunnittelussa, esimerkiksi seinäpinnoitteina ja huonekaluissa. Alumiinikomposiitti voi olla osa taideteoksia tai näyttelyrakenteita.

Työstöohjeet

Alumiinikomposiittia voidaan sahata tavallisilla puusahoilla tai erityisillä alumiinikomposiittisahoilla. Reikiä poratessa voidaan käyttää normaalia poraa.  Materiaalia voi myös maalata, mutta on tärkeää käyttää oikeanlaista maalia ja esikäsitellä pinta asianmukaisesti.