Hinnasto

Mikä on PMMA XT akryylilevy?

PMMA XT on lyhenne sanoista polymetyylimetakrylaatti, joka on erittäin kestävä ja läpinäkyvä muovimateriaali. Se tunnetaan myös nimellä akryyli tai pleksi. PMMA XT:llä on erinomaiset optiset ominaisuudet, kuten korkea valonläpäisykyky ja hyvä värinkestävyys. Lisäksi se on helppo työstää ja muotoilla eri käyttötarkoituksiin.

Ominaisuudet

PMMA XT on suulakepuristettu akryylilevy, joka ominaisuuksiltaan on houkutteleva materiaalivaihtoehto moniin käyttökohteisiin.

Akryylilevy säilyttää korkean läpinäkyvyyden, jonka vuoksi se soveltuukin erinomaisesti lasituksiin. Akryylilasitukset tehdään parhaiten listoittamalla ja jättämällä riittävä lämpöliikuntatila akryylilevylle, joka on n. 6 mm/m. Listoituksessa voi käyttää puisia, alumiinisia sekä muovisia tukilistoja.

Akryylillä on hyvä mekaaninen kestävyys, korkea kimmokerroin ja pieni murtovenymä. Se on yksi kovimmista ja yleisimmistä kestomuoveista, ja se kestää hyvin myös naarmuuntumista. Sillä on pieni veden absorptio ja kosteuden imeytyminen, joten siitä valmistetuilla tuotteilla on hyvä mittapysyvyys. Akryyli on myös yksi parhaiten suoraa auringonvaloa kestävä muovi, sillä sen lujuusominaisuudet muuttuvat vain vähän UV-säteilyn ja otsonin vaikutuksesta. Tämän vuoksi akryylistä valmistetut tuotteet kestävät ulko-olosuhteissa pitkään.

Akryyli kestää +65 asteen lämpötilaa ja kylmyyttä jopa -70 astetta. Sen lämpötilan vaihtelun kestävyys on hyvä. Akryylin paloluokka on B2 ja ominaispaino 1,19.

Käyttökohteet

PMMA XT soveltuu erinomaisesti erilaisiin valaistussovelluksiin, kuten valaisinkupuihin ja LED-valoihin. Akryyli voi korvata lasin näyttelylasien ja vitriinien valmistuksessa, tarjoten kevyemmän ja iskunkestävämmän vaihtoehdon. Materiaali soveltuu erinomaisesti myös mainoskyltteihin. PMMA XT soveltuu myös hyvin ikkunaksi paikoissa, joissa lasin käyttö ei ole mahdollista.

Työstöohjeet

Sirkkelillä sahattaessa trapetsiterien käyttö suositeltavaa.
Käytä aina teräviä teriä sirkkelissä!

HUOM! Harittavien terien käyttö ei ole suositeltavaa. Kulmahiomakoneella leikattaessa ohuen katkaisulaikan käyttö suositeltavaa. Pistosahaa käytettäessä tue kappale hyvin, pistosahan harittavat terät saattavat murtaa levyn reunaa. Porauksessa suositeltavaa käyttää metalliporanterää jonka kärkikulma 60 – 90 astetta, leikkuut hiottava tarvittaessa tylsemmiksi.

Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä
Etunimi
Sukunimi