Polyeteeni (PE) on yksi maailman yleisimmin käytetyistä muoveista, tunnettu sen erinomaisista fysikaalisista ja kemiallisista ominaisuuksista. Se on kestävää, kevyttä ja monikäyttöistä, mikä tekee siitä suositun materiaalin lukuisiin eri sovelluksiin teollisuudessa, rakennusteollisuudessa ja kuluttajatuotteissa. Polyeteeniä on saatavilla eri laatuisina ja tiheyksinä, mikä mahdollistaa sen käytön monenlaisissa ympäristöissä ja olosuhteissa.

Polyeteenin ominaisuudet

Kestävyys ja joustavuus

Polyeteeni on erittäin kestävä materiaali, joka sietää hyvin iskuja ja kulutusta. Se on myös joustava, mikä tekee siitä sopivan valinnan kohteisiin, joissa tarvitaan sekä lujuutta että muotoutuvuutta. Polyeteeni kestää hyvin erilaisia sääolosuhteita, kuten UV-säteilyä, kosteutta ja kemikaaleja, mikä lisää sen käyttöikää ja monipuolisuutta.

Kemiallinen kestävyys

Polyeteeni kestää hyvin useimpia kemikaaleja, mukaan lukien hapot, emäkset ja liuottimet. Tämä tekee siitä ihanteellisen materiaalin kemiallisesti haastaviin ympäristöihin, kuten teollisuusprosesseihin ja laboratoriokäyttöön. Sen vähäinen vedenimeytyminen ja hyvä kosteudenkestävyys parantavat materiaalin suorituskykyä kosteissa ja märissä olosuhteissa.

Työstettävyys

Polyeteeni on helppo työstää ja muokata, mikä tekee siitä käytännöllisen materiaalin monenlaisiin sovelluksiin. Se voidaan leikata, hitsata, liimata ja muotoilla erilaisiksi komponenteiksi ja tuotteiksi. Tämä monipuolisuus lisää sen käyttömahdollisuuksia ja tekee siitä suositun valinnan teollisuudessa ja rakentamisessa.

Lämpötilan kestävyys

Polyeteeni kestää hyvin erilaisia lämpötiloja, mikä tekee siitä sopivan käytettäväksi sekä kylmissä että kuumissa ympäristöissä. Eri polyeteenilaatujen lämpötilakestävyys voi vaihdella, mikä mahdollistaa materiaalin valinnan tarkasti käyttökohteen vaatimusten mukaan.

Polyeteenilaatujen vertailu

Polyeteeniä on saatavilla eri tiheyksinä ja laatuisina, jotka on suunniteltu vastaamaan erityyppisten sovellusten vaatimuksia. Alla on lyhyt kuvaus yleisimmistä polyeteenilaaduista ja niiden ominaisuuksista:

PEHD 300 polyeteenilevy

PEHD 300 on korkeatiheyksinen polyeteeni, joka tarjoaa erinomaisen kestävyyden ja jäykkyyden. Se on erityisen hyvä valinta sovelluksiin, joissa tarvitaan korkeaa kulutuskestävyyttä ja hyvää kemiallista sietokykyä. PEHD 300 kestää hyvin iskuja ja kulutusta, mikä tekee siitä ihanteellisen materiaalin esimerkiksi leikkausalustoihin ja teollisiin komponentteihin.

Lie lisää PEHD 300 polyeteenilevystä tästä!

PEHD 500 polyeteenilevy

PEHD 500 on toinen korkeatiheyksinen polyeteeni, joka tarjoaa vielä paremmat kulutuskestävyyden ja mekaaniset ominaisuudet kuin PEHD 300. Se on erittäin kestävä ja soveltuu hyvin vaativiin sovelluksiin, kuten koneenosien valmistukseen ja raskaan teollisuuden käyttöön. PEHD 500:n erinomainen kemiallinen kestävyys ja alhainen kitkakerroin tekevät siitä myös hyvän valinnan liikkuviin osiin ja liukupintoihin.

Lue lisää PEHD 500 polyeteenilevystä tästä!

PEHD RCH1000 polyeteenilevy

PEHD RCH1000 on erityisesti suunniteltu polyeteenilaatu, joka tarjoaa poikkeuksellisen kestävyyden ja suorituskyvyn. Se on kehitetty erityisesti vaativiin sovelluksiin, joissa tarvitaan erinomaista kulutuskestävyyttä, kemiallista sietokykyä ja alhaista kitkaa. PEHD RCH1000 soveltuu hyvin esimerkiksi laakerimateriaaleihin, liukujohteisiin ja muihin korkean suorituskyvyn komponentteihin.

Lue lisää PEHD RCH1000 polyeteenilevystä tästä!

Käyttökohteet

Polyeteeni on monikäyttöinen materiaali, jota käytetään laajalti erilaisissa sovelluksissa. Tyypillisiä käyttökohteita ovat muun muassa:

  • Koneenrakennus: Kestävät ja kulutusta sietävät osat, kuten liukujohteet ja laakerit.
  • Rakennusteollisuus: Eristemateriaalit, suojalevyt ja muut rakenteelliset komponentit.
  • Kuluttajatuotteet: Leikkausalustat, säilytysastiat ja muut kodin tuotteet.
  • Teollisuus: Kemiallisesti kestävät säiliöt, putkistot ja muut prosessiteollisuuden komponentit.

Polyeteenin monipuolisuus ja kestävyys tekevät siitä luotettavan ja käytännöllisen valinnan monenlaisiin käyttötarpeisiin. Olipa kyseessä koneenrakennus, rakentaminen tai kuluttajatuotteet, polyeteeni tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja pitkäikäisyyden.

Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä
Etunimi
Sukunimi