Ominaisuudet

PETG (polyetyleenitereftalaattiglykoli) on muovimateriaali, joka tunnetaan erityisesti läpinäkyvyydestään, kestävyydestään ja hyvistä työstöominaisuuksistaan.

Levy on iskunkestävää, akryyliä kestävämpää mutta polykarbonaattia heikompaa. Kirkkaalla levyllä on erinomaiset optiset ominaisuudet ja hyvä valonläpäisykyky. PETG levy muovautuu erinomaisesti alhaisilla lämpötiloilla ja on helppo työstää, sillä sitä voidaan taivuttaa ilman merkittävää halkeilua. Hyvän iskukestävyytensä ansiosta se soveltuu sellaisiin käyttötarkoituksiin, joissa materiaalilta vaaditaan joustavuutta.

PETG materiaalilla on erinomainen lämmönkestokyky, sillä levy alkaa menettää mekaanista lujuuttaan vasta noin 80 asteen lämpötilassa. PETG levy myös kestää hyvin monia kemikaaleja, kuten happoja, alkoholeja sekä liuottimia. Materiaali kestää hyvin UV-säteilyä.

PETG levyn käytöstä kiittää myös ympäristö, sillä levyä voidaan kierrättää ja uudelleentyöstää useita kertoja ilman, että se menettää ominaisuuksiaan. 

Käyttökohteet

PETG soveltuu mainoskyltteihin, näyttelyosastoihin ja muihin visuaalisiin sovelluksiin. Sitä voidaan hyödyntää erilaisissa valaistusratkaisuissa, kuten valaisimien diffuusoreissa, sekä rakennusmateriaaleissa, kuten suojakatoksissa ja lasituotteissa. PETG myös suojaa erilaisia pintoja, kuten näyttöjä ja näppäimistöjä.

PETG levy sopii erinomaisesti 3D-tulosteiden materiaaliksi.

Työstöohjeet

PETG voidaan leikata tavallisilla sahoilla, pyörösahoilla tai leikkureilla. Poratessa tulee käyttää teräväkärkistä poraa. Levyt voidaan kiinnittää ruuveilla tai muilla sopivilla kiinnitysmenetelmillä. Tämän lisäksi PETG voidaan hioa ja kiillottaa, jos halutaan parantaa pinnan laatua.