PETG levyt

PETG levyt ovat monikäyttöisiä ja kestäviä materiaaleja, jotka tarjoavat lukuisia etuja erilaisissa käyttökohteissa. PETG on muovimateriaali, joka tunnetaan erinomaisesta iskunkestävyydestään, läpinäkyvyydestään ja kemiallisesta kestävyydestään. Tämän ansiosta PETG levyjä voidaan hyödyntää monilla eri aloilla, kuten mainostuotteiden valmistuksessa, suojapanssaroinnin rakentamisessa sekä elintarviketeollisuudessa. Lisäksi PETG levyn valmistusmenetelmät mahdollistavat sen helpon muokattavuuden ja kierrätettävyyden.

Ominaisuudet

PETG (polyetyleenitereftalaattiglykoli) on muovimateriaali, joka tunnetaan erityisesti läpinäkyvyydestään, kestävyydestään ja hyvistä työstöominaisuuksistaan.

Levy on iskunkestävää, akryyliä kestävämpää mutta polykarbonaattia heikompaa. Kirkkaalla levyllä on erinomaiset optiset ominaisuudet ja hyvä valonläpäisykyky. PETG levy muovautuu erinomaisesti alhaisilla lämpötiloilla ja on helppo työstää, sillä sitä voidaan taivuttaa ilman merkittävää halkeilua. Hyvän iskukestävyytensä ansiosta se soveltuu sellaisiin käyttötarkoituksiin, joissa materiaalilta vaaditaan joustavuutta.

PETG materiaalilla on erinomainen lämmönkestokyky, sillä levy alkaa menettää mekaanista lujuuttaan vasta noin 80 asteen lämpötilassa. PETG levy myös kestää hyvin monia kemikaaleja, kuten happoja, alkoholeja sekä liuottimia. Materiaali kestää hyvin UV-säteilyä.

PETG levyn käytöstä kiittää myös ympäristö, sillä levyä voidaan kierrättää ja uudelleentyöstää useita kertoja ilman, että se menettää ominaisuuksiaan. 

Käyttökohteet

PETG soveltuu mainoskyltteihin, näyttelyosastoihin ja muihin visuaalisiin sovelluksiin. Sitä voidaan hyödyntää erilaisissa valaistusratkaisuissa, kuten valaisimien diffuusoreissa, sekä rakennusmateriaaleissa, kuten suojakatoksissa ja lasituotteissa. PETG myös suojaa erilaisia pintoja, kuten näyttöjä ja näppäimistöjä.

PETG levy sopii erinomaisesti 3D-tulosteiden materiaaliksi.

PETG levyn edut ja haitat

PETG levyillä on useita etuja, jotka tekevät niistä houkuttelevan vaihtoehdon monissa käyttökohteissa. Ensinnäkin, PETG levyt ovat erittäin kestäviä ja iskunkestäviä, mikä takaa niiden pitkän käyttöiän ja suojan ulkoisia rasituksia vastaan. Ne myös säilyttävät läpinäkyvyytensä hyvin eivätkä kellastu ajan myötä. Lisäksi PETG levyt ovat helposti muokattavissa erilaisiin muotoihin ja kokoihin, mikä mahdollistaa niiden soveltuvuuden monenlaisiin projekteihin.

Työstöohjeet

PETG voidaan leikata tavallisilla sahoilla, pyörösahoilla tai leikkureilla. Poratessa tulee käyttää teräväkärkistä poraa. Levyt voidaan kiinnittää ruuveilla tai muilla sopivilla kiinnitysmenetelmillä. Tämän lisäksi PETG voidaan hioa ja kiillottaa, jos halutaan parantaa pinnan laatua.

Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä
Etunimi
Sukunimi