lämpömuovattu tuulilasi www.muovicenter.com

Lämpömuovaus

Lämpömuovaus on kustannustehokas tapa tuottaa kaikenmuotoisia muovituotteita. Kustomoidut muotit mahdollistavat mutkikkaankin muotoilun ja täten ovat oiva työkalu esimerkiksi prototyyppien valmistuksessa. Lämpömuovaus säästää aikaa ja soveltuu niin isoille kuin pienillekin kappaleille. Myös materiaalisoveltuvuus on laaja – lämpömuovata voi niin polykarbonaattia, polypropeenia kuin akryylejäkin. 

Lämpömuovaamme mm. tuulilaseja, suihkukaapin ovia, kalusteovia, valaisinsuojia, GN-kupuja, leipälaatikon kupuja sekä tarjottimia.

Lämpömuovauskohteissa, kuten veneen tuulilaseissa ja niiden rasteroinnissa, tuotteisiin voi sisällyttää myös painatuksia UV-tulostuksena tai liuotinväritulostuksena. Yksilöimme myös tuulilaseja asiakkaan logoilla ja häivytyksillä.

Tyhjiömuovaus

Tyhjiömuovaus on suosittu menetelmä monien erilaisten muovituotteiden valmistuksessa, kuten pakkauksissa, leluissa, lääketieteellisissä laitteissa ja autoteollisuudessa. Se mahdollistaa monimutkaisten muotojen ja yksityiskohtien luomisen suhteellisen nopeasti ja tehokkaasti. Lisäksi se voi olla kustannustehokas menetelmä suurten tuotantomäärien valmistuksessa.

Tyhjiömuovaus on nopea prosessi, joka mahdollistaa materiaalihävikin pienentämisen. tyhjiömuovaus on prosessi jossa levy materiaali kuumennetaan määrättyyn lämpötilaan, jonka jälkeen materiaali yleensä puhalletaan kuplaksi, samalla koneen muottipöytä nostetaan ylös, jonka jälkeen ilma imetään kuplan ja muotin välistä pois. Muoviosa jäähdytetään puhallus ilmalla jonka jälkeen muottipöytä lasketaan alas, ja aihio irroitetaan muotista.

Tyhjiömuovaus prosessin jälkeen aihiot avataan robotti ja CNC-tekniikkaa hyödyntäen.

Tyhjiömuovaamme mm. keittiökalusteiden osia, koneiden suojia sekä sisustan osia, GN-altaita, elektroniikan suojakoteloita, valaisinsuojia sekä tuuliohjaimia. Tässäkin työstötyypissä sopivia materiaaleja on monta – tyypillisiä tyhjiömuovattavia muoveja ovat HIPS Polystyreeni, ABS, PETG, akryyli, polykarbonaatti, PE, PVC sekä polyeteeni.

Tyhjiömuovaus kappaleet voidaan myös painaa neliväritulosteilla, kuten häivytyksiä sekä kuvia. Valmiista kappaleista saadaan tällöin näyttävän näköisiä.

Valmistamme muotit tyhjiömuovaus kappaleisiin omassa tuotannossamme käyttämällä erilaisia materiaaleja kuten puuta, alumiinia, cibatool, sikablock, kivivaluaineita sekä komposiittimateriaaleja hyödyntäen.