PVC Polyvinyylikloriditangot

Hinnasto

PVC polyvinyylikloridi (ominaispaino 1,45 g/cm3)

PVC omaa hyvät mekaaniset lujuusominaisuudet, ja se säilyttää muotonsa erittäin hyvin. Se on helppotyöstöinen sekä alhaisia lämpötiloja lukuun ottamatta myös iskunkestävä. Hyvän säänkeston takaa vankka kemiallinen kestävyys sekä hyvin pieni veden imeytyminen. PVC:n sähköneristyskyky on hyvä, mutta dielektrisyyshäviö on suuri. PVC on itsestään sammuva.

Paloluokka B1

Normaalisti PVC:tä ei saa käyttää yli 60°C:ssa, kuormitettuna maksimikäyttölämpötila on n. 45°C antistaattisille PVC-materiaaleille.

PVC:tä voidaan hitsata kaikilla yleisimmillä hitsausmenetelmillä. Kuumailmahitsausta käytetään kovan PVC:n hitsaukseen, ja suuritaajuushitsausta käytetään erikoiskohteissa.

PVC:tä liimattaessa pinnat on puhdistettava hiekkapaperilla tai metyleenikloridilla. Menetelmistä voidaan hyödyntää mm. liuotinliimausta, polyuretaaniliimausta, sekä kaksikomponenttiepoksiliimausta.

Työstö-, hitsaus- ja liimausenetelmät soveltuvat myös antistaattiselle PVC:lle. PVC-levy kestää erinomaisesti happoja ja emäksiä. Levy on jäykkä ja iskunkestävä, muovautuu hyvin ja on helppo ja hyvä työstää hitsaamalla, taivuttamalla sekä liimaamalla. Käyttökohteita ovat esim. kemikaalialtaat sekä piirilevyteollisuus.